2022-01-03 12:45:41• hírek • Szatmár.ro

Technikai probléma nehezítette Gyenes Mani vasárnapi Dakar-szereplését

Jó ütemben kezdte meg Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője az idei Dakar-rali vasárnapi etapját, viszont 120 kilométer megtétele után technikai problémám miatt kénytelen volt visszább venni a tempóból, de sokáig még így sem volt biztos, hogy célba ér.

"Adott ponton attól féltem kiesek a versenyből, de örülök, hogy a technikai probléma ellenére sikerült befejezni a vasárnapi távot és tovább folytathatom a futamot" – nyilatkozta a B1-es szakaszt követően a szatmári motorversenyző.

A vasárnapi etap 514 kilométeres volt, egy 333,18 kilométer speciális szakasszal. Mani a szombati gyengén sikerült kvalifikációs futamot követően az 54. helyről kezdte meg a versenyt, amely olyannyira jól indult számára, hogy 79. kilométer megtétele után sikerült felzárkóznia a 28. helyre, viszont a 120. megtett kilométer után valami baj történt, ugyanis eltört a lengővillát tartó tengely a motorban, ami miatt Mani kénytelen volt drasztikusan csökkenteni a sebességet.

"A lábammal kellett tartanom a tengelyt, hogy ne essen ki, mert tudtam, ha kiesik, nem érek be a célba, és kiesek a versenyből. Így motoroztam körülbelül 200 kilométert. Nagy szerencsém volt, hogy így is sikerült célba érnem” – fogalmazott a vasárnapi etapot követően Mani.



Természetesen a motort hétfőre sikerült megjavítani, bár szervizcsapat nélkül ez Mani számára a verseny után további hosszas munkás órákat jelentett, viszont hétfőn újra rajthoz állhatott a és elindult a Ha'il és Al Qaisumah közötti 791.63 kilométeres távon, amely 338.43 kilométer speciális szakaszt tartogatott a versenyzők számára.

A balszerencsés vasárnapi etapot követően Mani összetettben a 83. helyre csúszott vissza, a Malle Moto kategóriában pedig a 16. helyen várhatta a hétfői indulást.  



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: